x
2016 Mart 11

BAHAR GELDİ BİLE YAZ DA YAKLAŞIYOR KİLO MU ALDIM NASIL VERECEĞİM DERTLERİ

Günler hızla aktı ve bir kış ayını daha geride bırakırken bahar ayını ve güneşli günleri kucaklamanın heycanını yaşıyoruz. Mart ayı ile beraber, kış aylarında düşen enerjimiz hızla yükselmeye başladı. Ama o da ne, her zamanki gibi kilo mu aldık ya da hep mi kilo derdimiz vardı. Yaz yaklaşıyor ve bir klasik olarak kilo vermeliyiz telaşı dört bir yanımızdan bizi sardı mı? Size çok kolay ve pratik bir çözüm sunacağız ve sizi çile gibi diyetlerden muhtemelen kurtaracağız çünkü bu diyetler bizi kısıtlar ve istediğimizi yememek bizi bunaltır ve daha da çıkmaza sürükler. Sonrasında ise kilo vermek bir kabus olarak bizi girdabına alır:) Kendinizi yağsız et ve sebze yemeye alıştırdığınız takdirde her şey sizin için daha kolay olacaktır. Çift taraflı ızgara tava ise bu hazırlıkta inanılmaz kolaylık sağlayan ve lüks restoranlarda yiyebileceğiniz yemekleri 15 dakikada hazırlama fırsatı sunan muhteşem bir ürün diyebiliriz. Tabanını çok az yağladığınız tavanıza istediğiniz eti koyun (yağsız olursa süper olur) yanına da sevdiğiniz sebzeleri serpiştirin ve 15 dakikada yemeğiniz hazır. Hem çok tok tutacağına hem de çok lezzetli olacağına ve de kolayca kilolarınıza veda edeceğinizin garantisini verebiliriz. Tabi öğünlerinizi kefir, yoğurt, meyve, kuruyemiş gibi ara öğünlerle desteklemeyi unutmayın. Tabi ki bu güzel güneşli günlerde yapılan yürüyüşler de hem sizi formda tutacak hem de mutluluk hormonunuzun salgılanmasını artırarak sizi depresyon tehditinden uzak tutacaktır:) 

Devamını okuyunuz...
2016 Şubat 12

Sevgililer Gününde Sevgilime Ne Alsam Derdi

Sevgililer Gününe çok kısa bir süre kalmışken birçoğumuzun kafasında acaba sevgilime ne alsam sorusu döner durur. Bazılarımız da tabi bu günü gereksiz bulup, hiç hediye almamayı da seçebilir fakat şu da bir gerçektir ki birçok kadın bu güne önem verir:) Bizim size tavsiyemiz Sevgililer Gününde sevgilinizi manevi yönden tatmin etmeniz. Ne de olsa duygusal bir gün değil mi   Senin hakkında sevdiğim şeyler adlı defteri biz bu konuda çok başarılı bulduk siz de belki deneyebilirsiniz. Ya da bayansanız kendinize güzel mutfak ürünleri alın  Bunu neden mi söyledik çünkü bir bayan olarak erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiği sözünü çok iyi bilirsiniz. Eşinize ya da sevgilinize çok güzel bir sofra ve mükemmel yemeklerle sölen yaşatabilirsiniz. Böylece onu en hızlı şekilde mutlu edebilirsiniz. Eğer erkekseniz, yine sevgilinize size güzel yemekler yapması için teşvikte bulunabilirsiniz. Bizim tavsiyelerimiz bu kadar basit 

Herkesin çok güzel bir 14 Şubat geçirmesi dileği ile, 

Devamını okuyunuz...
2016 Şubat 05

Sevdiklerinizi Şekilli Kurabiyelerinizle Şımartın

Biz kadınlar zamanımızın  çoğunu mutfakta geçiririz bu yüzden bizim için çok önemli olan mutfağımızı neşelendirmek ve renklerle süslemek hem mutfağı sevmemizi hem de güzel vakit geçirmemizi sağlar. Bugün size rengarenk kurabiye şekillendiriciler kullanmanızı tavsiye ederek, sizinle çok lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşacağız. 

İhtiyacınız olanlar;

*2 Yumurta

*250 gram oda sıcaklığında margarin

*5 su bardağı un

*2 su bardağı şeker

*1 paket kabartma tozu

*1 çay kaşığı karbonat

*yarım su bardağı süt 

*yarım çay kaşığı tuz

*1 paket vanilya

Şekil vermek için;

kalp, yıldız, cupcake şeklinde kurabiye şekillendirici

Üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kasenizin içinde margarini ve şekeri iyice karıştırınız ve sonrasında 2 yumurtanızı ve vanilyanızı ekleyiniz. Daha sonrasında kabartma tozu, un, karbonat ve tuzu bu kapa yarım bardak süt ile birlikte ekleyiniz ve iyice karıştırınız. Üzerini streç ile kapatarak 15 dakika buzdolabında bekletiniz. 

Hazırladığınız hamura kurabiye şekillendiricilerle şekil veriniz ve yağlı kağıt üzerine yerleştirerek önceden ısıttığınız 200 derece fırına yerleştiriniz. Kenarları hafif kahverengi olmaya başlayana kadar pişiriniz. Kurabiyeleriniz sıcakken üzerine damla çikolata ekleyip süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!!

 

 

Devamını okuyunuz...
2016 Ocak 29

Hamur işi, Kek, Pasta Yapmanın Püf Noktaları

* Yaptığınız hamur işinin börek, poğça vs daha leziz ya da kıvamında olmasını istiyorsanız; hamurişinizi hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin. 

*Hamurişinizi küçük fırın tepsisi içinde ısıtırsanız yeniden tazelik kazandığını görürsünüz.

*Hamur işi yaparken hamuru mutlak surette en az 30 dakika dinlendirin ve üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyun. Böylelikle hamur daha iyi açılır ve beklediğiniz kıvama daha kolay gelir.

*Kahvaltınız ya da çay saatiniz için hazırladığınız hamur kızartmalarınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamurunuza eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

*Pastanızı eğer evde yapıyorsanız, lezzetli bir pasta yapmak kadar pastanızın görüntüsü de çok önemlidir. Bu yüzden size tavsiyemiz pastanızın üzerini süslerken çeşitli reçeller kullanarak pastanızın üzerine süs ve sos şeklinde kullanabilirsiniz.

*Un ve nişastanızı topaklanmayı önlemek için mutlaka elekten geçiriniz.

*Portakal ve greyfurtlarınızın suyunu sıkarak kabuklarını buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayın. Kek ya da pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz. 

*Kekinizin iyice kabarmasını istiyorsanız margarin ve şekeri iyice çırpın. Güzel bir kek yapmanın en önemli koşullarında birinin de margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması olduğunu unutmayın! 

  

Devamını okuyunuz...
2016 Ocak 22

Unutulmayacak Masalar için En Etkili 5 Madde

Evimiz bizim için huzur, aile, sevgi, aşk ve eğlence demek. Hayatımızın en güzel anlarını evimizde ailemizle, sevgilimizle ya da arkadaşlarımızla yaptığımız keyif dolu yemeklerde geçiririz. Bu yüzden de kurduğumuz sofralar, o sofraların görsel hazzı ve hatıralarımızda görsel bir şölen olarak hatırlanması bizim için çok önemlidir. Size sofralarınızın akılda kalır olmasını sağlayacak 5 tane püf nokta derledik umarız ki siz de seversiniz. 

1) MASANIZIN BİR HİKAYESİ OLSUN 

Şık bir masa hayal ediyorsanız bir hikayeniz, hikayenizi anlatmak istediğiniz tamamlayıcı objeleriniz olsun. Bunları yaparken özel günlerden ilham alabilirsiniz Malum önümüz 14 şubat siz de sevgilinize ya da eşinize unutulmayacak bir masa isteyebilirsiniz. Servis gereçleri hazır, mumları da yaktınız ama hikayeniz başlamadı. Mumları kalp kalıplara koyun, ortaya kalpler, gül yaprakları serpiştirin, tatlılarınızı kalp şeklinde hazırlayın. Masanın ortasına güçlü kokulu kırmızı güller koyun ve kendizine bir hatıra defteri hazırlayıp sevgilinizle bu defteri o masada tamamlayın. 

2) DETAYLARA ÖNEM VERİN 

Detaylar konuklarımızı mutlu eder ve davetinizin hatırlanmasını sağlar. Bu yüzden de masanızdaki aksesuarlar konusunda dikkatli ve seçici davranın. En basit bir peçete değişikliği bile masanızı unutulmaz kılar bununla beraber konuklarınızın yemek öncesi tabaklarına onları sevindirecek notlar koyabilirsiniz. Sandalyelerinizi espirili pankartlarla süsleyebilir, davetinizde konuklarınızı mutlu edebilirsiniz.

3) ZIT RENKLER KULLANIN

Tekdüze renkler her zaman sıkıcıdır. Bu yüzden masanızı hazırlarken mavi-yeşil, kırmızı-yeşil, pembe-siyah gibi kontrast ve göz alıcı renkler kullanın. Renklerin mutluluk verme özelliklerinden yararlanıp neşe dolu sofralar yaratın. Ayrıca zır renklerin güçlü etkisi ile konuklarınızın iştahları kabarır. 

4) SUNUM TABAKLARINIZI DOĞRU SEÇİN 

Bir sofra hazırladınız. Türlü türlü mezeler, ara sıcaklar, yemekler ve tatlılarla masanızı süslediniz fakat her şey bitmedi hünerlerinizi doğru servis tabakları kullanarak taçlandırın. Örnek verecek olursak salata için kişilere özel derin kaseler, mezeler için iç içe geçen puzzle şeklinde tabaklar, tatlı ve pastalarınız için katlı standları ya da renkli fanuslar kullanabilirsiniz. 

5) ÇİÇEKLERİ UNUTMAYIN

Çiçekler yaşamın canlılığının sembolü ve masanızın en zarif tamamlayıcısıdır. Masanıza uygun seçeceğiniz taze çiçeklerle sofranıza renk ve tazelik katabilirsiniz. Ya da her misafirinizin yanına minik vazolarda taze çiçekler yerleştirebilirsiniz.

Devamını okuyunuz...
2016 Ocak 15

Mutfağınızı Daha Zevkli Hale Getirecek Yedi Düzenleme

1 ) RENKLİ TABURELER EDİNİN 

Mutfağınızı daha renkli hale getirmek için onun genel rengine uygun tabureler ekleyebilir ve mutfağınıza zenginlik katabilirsiniz.

2 ) RENKLİ ÜRÜNLERLER KULLANIN

Renkli spatulalar, capcanlı tabaklar, bardaklar,bıçaklar, amerikan servisleri, kaseler vb... edinin. Renkler her zaman enerji deposu ve mutluluk kaynağıdır. 

3 ) TAŞLI ADALAR 

Mutfağınızın genel görünümüne uygun taşlı bir ada yapıp, mutfağınıza farklı ve elegan bir görünüm katın

4 ) RENKLİ ÇÖP KOVASI EDİNİN 

Çöpler mutfağımızda bizi en rahatsız edici detaylardır. Bu yüzden renkli çöp kovaları edinin hem de çöp olayını daha sevimli bir hale getirin :) 

5 ) OTURMA KÖŞESİ 

Mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız bir oturma köşesiniz olsun hatta masanızın üzerini taze güzel kokulu çiçeklerle canlandırabilirsiniz. 

6 ) DAR ALANLARI DEĞERLENDİRİN 

Mutfağınızda erzak ve malzemeler için yeterince alanınız yok mu, mutfağınızdaki yenilikçi dar alanları keşfedip çözümler üretin.

7 ) PRATİK SEPETLER 

Elinizin altında bulunmasını istediğiniz malzemeleri, örneğin mutfak dolabının arkasına açacağınız küçük bir bölmeye yerleştirerek hayatınızı kolaylaştırın. 

Devamını okuyunuz...
2015 Aralık 11

Mağazacılar Günü

Mağazacılar Günümüz Kutlu Olsun !!

Devamını okuyunuz...
2015 Ekim 30

Tantitoni yaratıcı mutfak tavsiyeleri

Hem Halloween da hem de günlük hayatta kullanabileceğiniz bu kolay ve eğlenceli sunumu evinizde mandarina, yeşil elma, muz ve damla çikolata ile kolayca hazırlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun !!

Devamını okuyunuz...
2015 Ekim 22

Tantitoni ile Bitter Çikolata Keyfi

Hemen hemen hepimizin en büyük tutkusu olan çikolatayı şimdi evinizde hazırlayın. Kilo alma korkusu olmadan, daha sağlıklı daha doğal bitter çikolata yapımı şimdi Tantitoni silikon kaplarla çok daha kolay ve pratik. Hem sağlığınızı koruyun hem de içeriğini bilerek yaptığınız için, içiniz rahat olsun !!!

Tantitoni Bitter Çikolata Tarifi; 

* Tantitoni Silikon Çikolata Kalıbı

* 2 yemek kaşığı Saf Kakao Tozu ( Mısır çarşısı ve aktarda bulabilirsiniz).

* 4 yemek kaşığı Kakao Yağı ( Mısır Çarşında ya da aktarda bu labilirsiniz).

* 3 damlaSaf Vanilya Esansı ( Beşiktaş Kırk Ambar)

* 2 yemek kaşığı agave (Aktar)

* 1 tutam himalaya tuzu (Aktar)

Önce kakao yağını eritin (benmari usulu)

Sıvı yağa kakao tozunu ekleyin ve iyice, krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonra agaveyi ekleyin yine pürüzsüz olana kadar  karıştırın. Bu arada Kakao yağı normalde oda sıcaklığında donan bir yağdır. O yüzden hızlı olmanızda fayda var, çikolata karışımınız  zamanla akışkanlığını yitirecektir.Vanilya esansını ve tuzu ekleyin ve yine karıştırın. 
Akışkan hale gelen sıvıyı önceden hafif yağladığınız kaplara koyun ve 1 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun !

 

Devamını okuyunuz...
2015 Temmuz 07

Dondurma Zamanı!

 Yaz sıcaklarının kendini gösterdiği bu günlerde dondurma yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir atıştırmalık. Aslında sevilmeyi sonuna kadar hak ediyor çünkü uygun koşullarda üretildiğinde oldukça sağlıklı! Üstelik kendi dondurmanızı evinizde yapmanız da mümkün! Gerçek meyve ile hazırladığınız dondurmanın tadına da doyum olmayacaktır. Dondurma karışımınızı Tantitoni baton kek kalıbında hazırlayarak etkileyici bir sunum elde edebilir ve sunumunuzu Tantitoni kalpli pembe dondurma kaşığı ile tamamlayabilirsiniz!

Devamını okuyunuz...
T-Soft® e-ticaret sistemleriyle hazırlanmıştır.